close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מבצע הקש בדלת יוצא לדרך

מערכת שורשב חשוון, תשעח22/10/2017

כ-2,500 חולים מתגלים מדי חודש מהם כ- 40 ילדים, כיום חיים בישראל כ-300,000 חולים ומחלימים מסרטן

תגיות:
מבחנה
מבצע הקש בדלת השנתי של האגודה למלחמה בסרטן, יוצא לדרך ויערך מחר, יום שני ה-23 באוקטובר 2017 בפעם ה - 57. המבצע מהווה מקור מימון חשוב לפעילויות הרבות והמגוונות של האגודה למלחמה בסרטן, המתאפשרות רק הודות לתרומות הציבור וללא כל מימון מתקציב ממשלתי כלשהו.
• בזכות תרומות אלו מימנה האגודה למלחמה בסרטן, כ – 400 מחקרים מדעיים ב-5 השנים האחרונות, שנועדו למצוא מרפא למחלת הסרטן.
• העניקה סיוע ברכישת ציוד רפואי למרכזיים הרפואיים ובהקמה ושדרוג מחלקות לחולי סרטן בכל רחבי הארץ.
• מימנה מאות תקני העסקה של אחיות, פסיכולוגים, דיאטנים ועובדות סוציאליות, המסייעים לחולי הסרטן בבתי החולים ובקהילה.
• ביצעה כ – 2,000 פעילויות הסברה והדרכה, במסגרות החינוך השונות, בפני מאות אלפי ילדים ובני נוער להגברת המודעות לדרכי המניעה של מחלות הסרטן.
האגודה למלחמה בסרטן הינה ארגון ללא מטרות רווח וכל שירותיה ניתנים לחולים ולבריאים ללא תשלום. באגודה פעילים במהלך כל השנה, כ-3,500 מתנדבים, העוסקים במגוון פעילויות, למען החולים ונגד המחלה בכ - 70 סניפים בכל רחבי הארץ.
את מבצע הקש בדלת תוביל השנה ליאורה עופר, יו"ר מליסרון ועופר השקעות שתכהן בתפקיד יו"ר המבצע אשר אמרה כי: "המחלה הזאת אינה מבדילה בין דם לדם והיא גובה את חייהם של ילדים ומבוגרים מכל חלקי החברה. על כן דרושה לנו יותר מתמיד התגייסות רחבה ככל הניתן למאבק בסרטן. באגודה למלחמה בסרטן יחידי סגולה עושים ימים כלילות כדי להקל על הכובד הנוראי הזה. יחידי סגולה אלו הפכו את חייהם שלהם לגשר שמקל, שמרומם, שמשכיח מליבם של החולים ולו לרגע קט את רוע הגזרה. יחידי סגולה שעוטפים את העולם בחיבוק, בחמלה ובעשייה אין סופית, כדי להוסיף תקווה וצבע לחייהם של חולים".
האונקולוג, פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, הוסיף כי: "כיום חלה התקדמות רבה ביכולת הריפוי של המחלה ועל כן יש עלייה משמעותית בסיכויי ההחלמה, אך השקעה רבה עוד לפנינו בקידום המחקר, דרכי המניעה ושיפור הטיפול בחולי הסרטן. אני קורא לציבור להושיט יד, לפתוח את היד, הלב, והדלת, כדי לעזור לנו לגייס משאבים במבצע השנתי, עבור פעילותה הענפה של האגודה למלחמה בסרטן למען החולים ונגד המחלה"

2,500 חולי סרטן חדשים בחודש, מהם כ- 40 ילדים
מנתוני האגודה למלחמה בסרטן עולה כי כיום חיים בישראל כ-300,000 חולים ומחלימים מסרטן. מדי חודש מתגלים בישראל כ-2,500 חולי סרטן חדשים, מהם כ-40 ילדים, כאשר בכל שנה מצטרפים למעגל התחלואה כ – 30,000 ישראלים מהם כ – 450 ילדים. ארבעת סוגי הסרטן הנפוצים בישראל בקרב מבוגרים הם סרטן השד, סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן הריאות. מחלות הסרטן הנפוצות ביותר בקרב ילדים הם לוקמיה (סרטן הדם) המהווה כ-30% מכלל מחלות הסרטן אצל ילדים ומתבגרים, גידולים סרטניים במוח המהווים כ- 20% ומחלת סרטן במערכת הלימפה המהווה כ-15% מכלל הילדים חולי סרטן.

פרוטוקול לשיפור הטיפול בילדים חולי סרטן
בזכות ההשקעה הכספית של האגודה למלחמה בסרטן, המבוססת על תרומות הציבור, עומד היום שיעור ההחלמה מלויקמיה, על כ-85%, בעוד שלפני ההשקעה עמד שיעור ההחלמה על כ-60% בלבד. מדובר בשיטת הטיפול המיושמת במחלקות האונקולוגיות במרכזים הרפואיים ברחבי הארץ, ברמב"ם, בבני ציון, בשניידר, בדנה, בשיבא, תל השומר, בוולפסון, בקפלן, בהדסה, בשערי צדק, ובסורוקה. באמצעות פרוטוקול זה מטופלים ילדים חולי לויקמיה מכל קצוות הארץ, יהודים וערבים, הזוכים לטיפול המתקדם והעדכני ביותר. בסך הכול, טופלו עד כה בפרוטוקול זה אלפי ילדים. ממעקב אחר טיפול בילדים חולי סרטן בעולם, אנו יודעים כי כאשר משקיעים משאבים בטיפול, כפי שנעשה בישראל ובארצות הברית, עולים שיעורי ההחלמה. חשוב לזכור שהמטרה היא לאפשר לכל ילד המבריא מסרטן חיים ארוכים כמבוגר פעיל בחברה. התקדמות הטיפול בשיטה והשיפור המשמעותי בשיעור ההחלמה מתאפשרת בתמיכתה הכספית העקבית של האגודה למלחמה בסרטן, אשר מסייעת בסגירת הפערים בינינו לבין העולם ומאפשרת "לתפור" לכל ילד את הטיפול המתאים לו ביותר, על פי סוג הלויקמיה הייחודי לו ודרגת סיכונה. הפעלת שיטה זו כרוכה בעלות גבוהה, אך הודות להשקעה, הילדים החולים בארץ זוכים בטיפול המיטבי של הרפואה המודרנית כעמיתיהם בשורה הראשונה בעולם.

השלמת החומר הנלמד בבתי הספר
ילדים המתמודדים עם מחלת הסרטן, נאלצים להיעדר פעמים רבות מהלימודים, בדיוק עבורם הקימה האגודה למלחמה בסרטן את פרויקט השלמת חומר נלמד, הפועל בזכות תרומות הציבור. במסגרת הפרויקט, עומדים לרשות הילדים חולי הסרטן הנעדרים מבית הספר בעקבות הטיפולים, סטודנטים חונכים, המסייעים להם בהשלמת החומר הנלמד בבית ספרם. את שכרם של הסטודנטים מממנת האגודה למלחמה בסרטן. בפרויקט משתתפים מדי שנה מאות ילדים מגיל גן ועד לבגרות. ההשקעה בעתיד הילדים מעניקה להם ולהוריהם כוח ותקווה להמשך ההתמודדות. החונכים, המקבלים הדרכה צמודה לאורך השנה, מהווים נקודת אור ותמיכה למשפחות בשעתן הקשה וילדים רבים סיימו טיפולים והצליחו במבחני הבגרות בזכות יכולתם להמשיך ללמוד למרות מחלת הסרטן. סטודנטים מכל רחבי הארץ המעוניינים לעבוד בפרויקט, והורים לילדים המעוניינים להיעזר בחונך, מוזמנים לפנות למחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן בטלפון 03-5719576.

פריצת דרך בסרטן המוח
מחקר חדש במימון האגודה למלחמה בסרטן, קרן ה- ERC וקרן Kahn שנערך על ידי פרופ' רונית סצ'י-פאינרו, ראש המחלקה לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר וראש המעבדה לחקר סרטן וננו-רפואה באוניברסיטת תל אביב הביא לפריצת דרך בחקר סרטן המוח האלים גליובלסטומה. המחקר השווה זוגות של גידולים רדומים לעומת גידולים מאותו סוג המתפתחים מהר ומצא שאיזון של 7 גנים במערכות מודל של גליובלסטומה עשוי לנבא הארכה משמעותית של חיי החולים .סרטן המוח ידוע כסרטן אלים במיוחד. על אף כל הטיפולים שמציעה הרפואה המודרנית, 97% אחוז מהחולים הולכים לעולמם בתוך 14 חודשים מיום האבחנה, ביניהם רבים שנפטרים בתוך חודשים ספורים. עם זאת שלושת האחוזים הנותרים מקרב המאובחנים עשויים לשרוד שלוש שנים ואף יותר. במחקר החדש ביקשו פרופ' רונית סצ'י-פאינרו ועמיתיה לבדוק מה מבדיל בין השורדים לבין שאר החולים. במסגרת המחקר, ביצעו החוקרים ריצוף גנומי של דנ"א וכן רנ"א, לדגימות שנלקחו מהחולים. הריצוף חשף תבנית גנומית בת שבעה גנים, שביטויים שונה משמעותית אצל החולים ששרדו זמן רב, בהשוואה ליתר החולים. כלומר, החלבונים שהגנים הללו אחראים עליהם נמצאו בחסר או בעודף אצל חולים שנפטרו תוך זמן קצר. בנוסף, החוקרים, שבראשם עמדו חברי המעבדה ד"ר גליה טירם ושירן פרבר, מצאו שאחד החלבונים (P-selectin), המשמש כקולטן, מבוטא ביתר על פני תאי הגליובלסטומה ויכול לשמש מטרה לננו-חלקיקים ייחודיים שיובילו תרופות באופן סלקטיבי לגידול וימנעו את תופעות הלוואי לרקמות בריאות. ניסוי עם ננו-חלקיקים אלו בעכברים במודל לגליובלסטומה העלה כי יצירת איזון בשניים מתוך 7 החלבונים הללו – כלומר הבאתם לרמה נורמלית, על ידי ייצור מוגבר או לחלופין חסימת הגן האחראי – כבר מאריך משמעותית את חייהם. מסקנות דומות עלו ממחקרה של פרופ' סצ'י-פאינרו על סרטן אלים נוסף, סרטן הלבלב. המחקרים יפורסמו בקרוב בכתבי העת המדעיים eLife ו - Nature Communications.

לפתוח את הלב
במסגרת מבצע הקש בדלת השנתי שיערך השנה בפעם ה - 57, בשיתוף פעולה הדוק עם מערכת החינוך, עשרות אלפי בני נוער תלמידי בתי הספר, חניכי תנועות הנוער ומתנדבי האגודה למלחמה בסרטן, יצאו לפקוד את בתי התושבים במטרה לגייס תרומות למען החולים ונגד המחלה. השאיפה היא לפקוד כל בית בישראל מהצפון ועד לדרום, כולל שגרירויות ברחבי העולם. הילדים והמתנדבים יגיעו לכל הערים, הקיבוצים והמושבים ולכל מגזרי האוכלוסייה. דפקו לכם בדלת ולא הייתם בבית? ניתן לתרום לאגודה למלחמה בסרטן באופן מאובטח באמצעות כרטיס אשראי בלחיצה על הקישור הבא: https://www.jgive.com/he/donation_targets/3035?currency=ILS

הוסף תגובה
הגדל /הקטן טקסט
שמור קישור
שם השולח
תוכן ההודעה